Dulceața vieții

Este vineri seara, ai terminat o săptămână plină de lucru cu acțiuni, responsabilități, proiecte, termene limită, șefi, colegi, familie, cerințe, rugăminți, copii, nepoți, iubit/ă, prieteni – fiecare cu ale lui și vrei să ai un moment de liniște doar pentru tine: hai să mănânc ceva dulce!

Citește »

Dorințe împlinite

Fiecare dintre noi are un mânunchi de dorinţe pe care îl ţine zi de zi, clipă de clipă cât mai aproape de sufletul său, doar, doar să se indeplinească. Mergem prin viaţă cu tot soiul de dorinţe şi ne luptăm să obţinem acele lucruri, experienţe, relaţii, statut, uneori, cu orice preţ.

Citește »

Refugiul din mâncare

Ce este mâncatul compulsiv?
Mâncatul compulsiv, sau mâncatul emoțional, așa cum este cunoscut de majoritatea persoanelor, se referă la nevoia copleșitoare de a mânca în funcție de starea emoțională pe care o avem. Acest comportament nu are legătură cu foamea, este un comportament format pentru a face față emoțiilor ce apar în anumite momente, doar că nu vindecă, nu ameliorează, doar pune un pic de pauză și amplifică consecințele.

Citește »

Cuplul în viața mea III

Partenerul/Partenera de viaţă este ca o oglindă a ta. Fiecare dintre noi, am integrat în viaţa noastră modele, comportamente, credinţe care aparţin celor din propriul sistem familial, aşa că în momentul în care două persoane formează un cuplu acestea vin la pachet cu un bagaj plin cu experienţe plăcute, grele, frumoase, dureroase, amestecate.

Citește »

Cuplul în viața mea II

În primul articol din această serie – Cuplul în viaţa mea – ai accesat informaţii despre cum s-a aşezat de-a-lungul timpului “cuplul” în interiorul tău. Ar fi de mare folos pentru tine, având aceste informaţii să te întrebi şi să observi în ce mod aceste credinţe, percepţii s-au manifestat în relaţia ta sau relaţiile tale de cuplu.
Dacă nu ai reuşit să parcurgi primul articol, îl găseşti aici Cuplul în viaţa mea I
Pentru ca acest lucru să fie posibil, în acest articol vin cu un îndemn :
Stai mai aproape de tine!

Citește »

Cuplul în viața mea I

“Love is in the air”, “Love is all you need”, “Be mine”, sunt expresii pe care le auzim iar şi iar, am ales să le menţionez în limba engleză pentru că în această lună, sigur le vom întâlni peste tot. Februarie este considerată luna iubirii, a îndrăgosiţilor, mai exact, de aceea m-am gândit să aduc în atenţia ta o perspectivă uşor diferită faţă de “Love is in the air”, deoarece am observat că de multe ori nu prea se simte iubirea. Poate că este aerul de vină … nu ştiu, vei afla cu siguranţă!

Citește »