Cuplul în viața mea I

Love is in the air”, “Love is all you need”, “Be mine”, sunt expresii pe care le auzim iar şi iar, am ales să le menţionez în limba engleză pentru că în această lună, sigur le vom întâlni peste tot. Februarie este considerată luna iubirii, a îndrăgosiţilor, mai exact, de aceea m-am gândit să aduc în atenţia ta o perspectivă uşor diferită faţă de                   “Love is in the air”

ioana-virjoghe

de Ioana Vîrjoghe

Am observat că de multe ori nu prea se simte iubirea...
Poate că este aerul de vină
 … nu ştiu, vei afla cu siguranţă! Sau poate că nu există un vinovat şi doar ai nevoie de o cunoaştere mai bună despre ce înseamnă cuplul în viaţa ta.

În acest articol voi lasa cu tine câteva întrebări la care te invit să răspunzi indiferent de statusul din acest moment, înt-o relaţie sau nu, căsătorit/ă sau nu, nu are importanţă pentru că fiecare dintre noi avem gânduri, percepţii, credinţe personale despre cum ar trebui să arate, să se manifeste cuplul în viaţa mea. Este important şi de mare ajutor să cunoaştem aceste aspecte, uneori atât de ascunse chiar şi pentru noi înşine… Cunoaşterea se face treptat, de aceea te rog să îţi acorzi timpul necesar, fără grabă. O dată ce ai acces la aceste informaţii, îţi vei da seama ce este important pentru tine şi te poţi bucura de multiple beneficii în viaţa ta de cuplu. Vom vorbi pe parcursul acestor articole despre beneficiile autocunoaşterii, aşa că te invit să afli propriile răspunsuri despre “cuplul în viaţa mea”.

 

Rezervă câteva minute în care să te poţi concentra asupra acestui exerciţiu, ia o foaie de hârtie, un pix şi aşterne primele gânduri care apar la citirea acestor întrebări. Spor la reflectare!

 Cuplu – care este primul gând care îţi trece prin minte când citeşti acest cuvânt?

 Ce imagine apare?

  Îţi este o imagine cunoscută?

  Cum te face să te simţi?

  Ce înseamnă cuplul pentru tine? Este o dorinţă care aşteaptă să fie împlinită? O relaţie care te bucură? Cum este pentru tine în acest moment al vieţii tale?

  Exista un model de cuplu din jurul tău pe care l-ai ales? Cum arată? Ce apreciezi? Ce te încântă?

 Care sunt nevoile tale?

 Ce te poate ajuta acum să împlineşti aceste nevoi ?

Cum a fost? Ai aflat lucruri noi? Îţi sugerez să completezi aceste răspunsuri pe parcursul a câteva zile pentru a îmbogăţi cunoştinţele şi vom continua în articolul următor explorarea “cuplului în viaţa mea”.

Pe curând!

Distribuie