Mănânc emotional. De ce?
blocaje - mecansime - solutii
Grup de lucru prin Metoda Propoziției Intenției
Ai acces la toate informațiile necesare, primești sprijin din partea unui specialist în nutriție, ai învățat care sunt alimentele periculoase și care sunt cele benefice, știi unde să le găsești, știi cum, când și, mai ales, cât trebuie să mănânci.

Ai reușit să identifici și momentul potrivit și ți-ai spus:
“De data asta sunt hotărât/ă: voi adopta și voi păstra aceste obiceiuri bune în viața mea!”
Planul merge, primești consilierea și suportul de care ai nevoie, descoperi noi gusturi, noi provocări, noi frustrări si noi rezultate, ai mai multă energie, te simți bucuros/bucuroasă. Chiar se întâmplă! Ai reușit să pui în practică ce îți doreai de-o viață, respiri ușurat/ă și te bucuri de acest proces.
DAR… de multe ori, apare acest dar. Vine un alt moment când este nevoie să păstrezi focusul într-o altă arie a vieții tale, iar asta începe să te consume. Poate că în sfera profesională e nevoie să te ocupi de mai multe proiecte. Sau poate apare un partener nou în viața ta și atunci ieșirile în oraș sunt mai dese, timpul parcă trece altfel, cinele romantice la ore târzii devin o obișnuință. Sau poate rolul de părinte îți solicită energia în fiecare clipă și nu mai știi cum să gestionezi celelalte aspecte ale vieții. Sau te agasează alte și alte provocări. Există foarte multe situații care ne fac să căutăm alinarea într-o prăjitură duuulce cu ciocolată sau niște ronțăneli multe și crocante – ceva acolo care să liniștească chiar și pentru câteva minute emoția, trăirea greu de suportat!
Și se întâmplă o dată, se întâmplă de două ori. Îți spui că nu este mare lucru, nu?! Însă pe zi ce trece, revii la „vechile obiceiuri”, de cele mai multe ori fără să realizezi acest lucru: parcă dintr-o dată ceața ți-a umplut capul, un vârtej de ANXIETĂȚI, GRIJI, NEPUTINȚĂ, TRISTEȚE sau FURIE a pus stăpânire pe tine, iar mâncarea pare singura capabilă să stingă acea trăire imposibilă. Și chiar o stinge! Gata, nu mai simți ce simțeai acum 5 minute. Dar, deodată te curprinde VINA, vina aceea că iar ai încălcat promisiunile față de tine.
“Uite, iar sunt nemulțumit/ă de cum arăt,
de cum mă mișc, cum mă transform când îmi
este foame, nu mă pot controla.
Ce este asta, o să scap
vreodată din capcana aceasta?”
Dacă îți sună cunoscut aceast scenariu, dacă este refrenul vieții tale, noi te anunțăm că acest comportament este unul învățat demult și merită să explorăm împreună felul în care se manifestă și să găsim cauza pentru a reuși să ieși din acest cerc vicios.
Metoda Propoziției Intenției (Constelarea Intenției), dezvoltată de prof. Franz Ruppert de la Universitatea din Munchen, facilitează explorarea traumelor timpurii, a traumelor de identitate, de iubire sau dinamica propriei agresivități, responsabile de multe ori pentru comportamentele asociate „mâncatului emoțional”, și identificarea unor elemente fundamentale în reglarea acestora, precum conștientizarea relației dintre digestie și atașamentul matern sau modul în care „gândește” intestinul nostru, cu scopul dezvoltării Eu-ului și a voinței individuale, autentice.
În corpul nostru este înregistrată toată informația experiențelor noastre trecute, ce continuă să ne însoțească și în prezent.
Cu ajutorul acestei metode terapeutice avem acces la adevărul nostru interior, putem observa mai clar piedicile pe care ni le punem, capcanele în care ne învârtim și, folosindu-ne de partea sănătoasă existentă în fiecare dintre noi, începem procesul de vindecare.
Despre maniera de lucru
Metoda Propoziției Intenției este dezvoltată de prof. Franz Ruppert și reprezintă o abordare profundă a psihicului uman, având în centru teoria psihotraumatologică multigenerațională orientată spre identitate (IOPT– Identity Oriented Psychotrauma Theory and Therapy).
Modelul folosit de prof. Ruppert în lucrul cu trauma este modelul clivajului, al splitării. În concepția sa, terapia traumei constă în activarea părților sănătoase ale omului, conștientizarea strategiilor de supraviețuire folosite de individ în urma traumei, recunoașterea existenței sale într-un astfel de mod de supraviețuire și contactul cu părțile traumatizate, rănite, ale psihicului.
Metoda Propoziției Intenției este folosită și utilă atunci când în prim-plan se află omul în întregimea sa, în viața reală, și nu doar simptomele sale.
Grupul de lucru este susținut de psihoterapeut Cătălina David, psihoterapeut Ioana Vîrjoghe și Dr. Laura Ene în parteneriat cu Academia de Nutriție Sănătate, te iubesc!
Ioana Vîrjoghe, psiholog – psihoterapeut, Psihoterapii scurte, colaborative, orientate pe resurse și soluții, Terapie sistemică și Psihotraumatologie – Metoda Propoziției Intenției.


Cătălina David – psiholog clinician, consilier psihologic și psihoterapeut – Psihoterapii scurte orientate pe resurse și soluții, Psihotraumatologie – Metoda Propoziției intenției

Dr. Laura Ene
Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Fondatoare a Academiei de Nutriție „Sănătate, Te iubesc!”
Cum lucrăm?
Aceasta este Propoziția intenției, pe care o va scrie pe tablă.
Ulterior, își va alege din grupul de suport persoane care să intre în rezonanță cu simbolurile sau cuvintele din Intenția sa.
Ce urmează este esența acestui proces intens, în același timp delicat și profund.
CÂND?
sâmbătă, 2 martie 2019
Ziua de lucru va debuta la ora 10 și se va încheia în jurul orei 18.30 Vom avea o pauză de prânz, stabilită de comun acord, și mai multe pauze de ceai/cafea pe parcursul zilei.
Cost
Cost : 300 lei lucrul propriei intenții / 150 lei participarea în grupul de suport
* 250 ron pentru clienții cabinetului de psihoterapie care doresc să lucreze propria intenție / 100 ron participarea în grupul de suport
Plata se poate face numerar în ziua lucrului sau prin depunere în contul RO76BTRLRONCRT0380897501 – Cabinet individual de psihologie Vîrjoghe Ioana Mihaela
Confidențialitatea totală și delicatețea sunt garantate automat de înscrierea la acest grup.